Episode

Zomer

Het is vandaag 1 juni 2018. Net als einde van mijn filmrol is vandaag de meteorologische lente officieel tot haar einde gekomen.
Het zomerseizoen is aangebroken! De zomer staat voor maximale yang, de tijd van groeien en bloeien.

 

December

De maand december voelt wat koud. De maand waarin de dagen dan echt op haar aller kortst zijn en we vaak de neiging hebben om lekker warm binnen te blijven. Dit heeft als gevolg dat we minder, of zelfs een gebrek aan, zonlicht en beweging krijgen waardoor we ons minder energiek voelen en onze spieren en gewrichten minder soepel zijn. Ook kan een gevoel van eenzaamheid in de wintermaanden sneller optreden. Tijd om er samen op uit te gaan!

De natuur in de winter is prachtig en eenmaal buiten met de juiste kleding is het heerlijk wandelweer. De frisse buitenlucht en het samenzijn met anderen zorgt ervoor dat je lichaam en geest weer in beweging komen en dat die warme stoel daarna nog fijner aanvoelt.

In de herfst

In de herfst staat de zon boven de evenaar, wat betekent dat dag en nacht gelijkwaardig verdeeld zijn. Balans.

In de herfst word je uitgenodigd los te laten, dat wat je niet meer nodig hebt. Zo komt er ruimte voor iets nieuws en kun je dat wat goed voelt extra aandacht geven. Balans.

Zorg goed voor jezelf en luister naar je lichaam. De herfst is het einde en een nieuw begin.