Over

Yūgen (幽玄 – Japanese) – “An awareness of the Universe that triggers emotional responses too deep and powerful for words.”

Yūgen Nature. Voor de mens- en natuurliefhebber. Voor de stille genieter en de intense voeler.

Heb je ook steeds vaker het gevoel dat je meer tijd in de natuur wilt doorbrengen? Dat je naast het werken en alle andere sociale activiteiten toe bent aan een momentje voor jezelf zonder afleiding van buitenaf?

Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen van Europa. Het is dan ook niet zo gek dat je constant geprikkeld wordt door activiteiten in je omgeving. Deze omstandigheden zijn helaas niet altijd goed voor je energie. Er wordt veel van ons gevraagd, we vragen veel van onszelf.

Yūgen Nature heeft als doel mens en natuur weer meer in balans te brengen. We staan voor verbinding met onszelf, de ander en de natuur. Bewustwording van alles wat er is. Zie het als een liefdevol oplaadpunt, waardoor onze levensenergie (ki) volledig kan stromen.

Hoe gaat dat opladen dan in z’n werk? De natuur is soms dichterbij dan je denkt, Nederland kent veel mooie natuurgebieden en een afwisselend landschap. De weg ernaartoe rijken we je aan. We doen dit door wandelingen en workshops in de natuur te organiseren. Houd daarom onze evenementen in de gaten, en als je zelf een leuk idee hebt.. we staan altijd open voor mooie initiatieven!

Wist je dat de natuur een positieve invloed heeft op lichaam, ziel en geest? Menig wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de natuur een helende werking heeft op ons zenuwstelsel. Zo zal een groene omgeving je sneller herstellen van stress en vermoeidheid…

“To watch the sun sink behind a flower clad hill. To wander on in a huge forest without thought of return. To stand upon the shore and gaze after a boat that disappears behind distant islands. To contemplate the flight of wild geese seen and lost among the cloud And, subtle shadows of bamboo on bamboo.” ~Zeami Motokiyo