Natuurwandeling

25 maart 2018 – Natuurwandeling: buiten het gebaande pad

Op deze mooie lentedag in maart gaan we wandelen door het beschermde natuurgebied in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Wist je dat in dit gebied 66% van het drinkwater voor Amsterdam wordt voorgezuiverd? Mens, natuur en het zuiveren van water gaan hieral sinds 1853 mooi samen.

Er mag hier gewandeld worden buiten het ge baande pad en dat gaan we tijdens deze wandeling dan ook zeker doen! Het kan soms dus even zoeken zijn. Nog een leuk weetje is dat hier heel veel wilde reeën, damherten en vossen leven en de kans zeer groot is dat we ze gaan tegenkomen.

Al met al heel interessant om hier eens een kijkje te nemen!

Praktische informatie:

25 maart 2018
12:45 – 16:00 uur
Bushalte Bekslaan, Vogelenzang
12 kilometer

Wandelroute de Vogelenzang is ongeveer 12 km lang. Draag het liefst comfortabele schoenen en kleding en neem voldoende eten en drinken mee. Eenmaal onderweg komen we hiervoor geen gelegenheid meer tegen.

We vertrekken zondag 25 maart om 11:45 uur vanaf bushalte Bekslaan in Vogelenzang (dit ligt op ongeveer 30 minuten van Amsterdam Centraal). Ik schat dat we uiterlijk om 16:00 uur terug zullen zijn. De route zal bij de bushalte Bekslaan in Vogelenzang beginnen en eindigen. Mocht je met de auto komen, dan kun je hier gratis parkeren. Honden zijn op de gehele route helaas niet toegestaan.

Respecteer de dieren, de omgeving en jouw medewandelaars. Deel verhalen en ook zeker stilte. Maak er een unieke beleving van.

Wandel je mee? Hopelijk tot dan!

Liefs,
Lindsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *