Natuurwandeling

17 december 2017 – Natuurwandeling: samen kom je verder

De maand december voelt wat koud. De maand waarin de dagen dan echt op haar aller kortst zijn en we vaak de neiging hebben om lekker warm binnen te blijven. Dit heeft als gevolg dat we minder, of zelfs een gebrek aan, zonlicht en beweging krijgen waardoor we ons minder energiek voelen en onze spieren en gewrichten minder soepel zijn. Ook kan een gevoel van eenzaamheid in de wintermaanden sneller optreden. Tijd om in actie te komen dus!

De natuur in de winter is prachtig en eenmaal buiten met de juiste kleding is het heerlijk wandelweer. De frisse buitenlucht en het samenzijn met anderen zorgt ervoor dat je lichaam en geest weer in beweging komen en dat die warme stoel daarna nog fijner aanvoelt.

In de maand december neem ik je mee op een lange wandelroute tussen Amersfoort en Hollandsche Rading: Lange Duinen. Deze wandelroute voert ons over onverharde wegen door het bos en langs zand, veel fijn los zand. De Korte en Lange Duinen zijn namelijk stuifzandgebieden en vanwege hun zeldzaamheid uitgeroepen tot aardkundige monumenten. Wandel je mee?

Praktische informatie:

17 december 2017
10:00 – 16:00 uur
Station Amersfoort – Station Hollandsche Rading
22 kilometer (uitdagende wandeling!)

De wandeling begint bij Station Amersfoort en eindigt bij Station Hollandsche Rading. De wandelroute is ongeveer 22 kilometer. Een pittige wandeling dus! Mocht je eerder willen stoppen, dan is er een alternatieve route richting Station Soest Zuid (10 km). We willen dan wel heel graag dat je samen met iemand anders besluit deze kortere route te lopen, dan loop je in ieder geval niet alleen!

De wandelroute kent zowel onverharde als half verharde wegen en een hoogteverschil van 90 meter. Stijgen en dalen kan de route zwaarder maken, maar het niveau van deze wandeling wordt beschouwd als gemiddeld (op basis van de lengte, ondergrond en het hoogteverschil).

Draag het liefst comfortabele schoenen en warme kleding (drie lagen) en neem voldoende eten en drinken (2 liter) mee. Eenmaal onderweg komen we hiervoor wel een aantal gelegenheden tegen. Een extra paar droge sokken is altijd prettig!

We vertrekken zondag 17 december om 10:30 uur vanaf Station Amersfoort. Ik schat dat we om 16:00 uur de route zullen afronden in Hollandsche Rading. Het advies is om met het openbaar vervoer te komen. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Respecteer de dieren, de omgeving en jouw medewandelaars. Deel verhalen en ook zeker stilte. Maak er een unieke beleving van.

Wandel je mee? Schrijf je hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *