Natuurwandeling

3 juni 2018 – Natuurwandeling: stille paden en dansende bomen

De wandeling van de maand juni gaat door het Speulder- en Sprielderbos en is 15 kilometer lang. Dit bos is gelegen in de Noord-Veluwe en is een van de oudste loofbossen van Nederland. Het wordt ook wel het mysterieuze bos met de ‘dansende bomen’ genoemd. Door de ANWB benoemd tot een van de mooiste bossen van Nederland.

 
Wat mij zo aantrekt in deze wandeling? Het bos is dichtbegroeid, kent vele stille paden, sprankelende beekjes en verschillende wilde diersoorten (denk aan wilde zwijnen en edelherten). Daarbij staat in de lente de natuur volop in bloei, wat betekent dat de prachtige kleuren van de bloemen en bladeren nog beter tot hun recht komen. Bedenk je eens, het zonlicht al schijnend door de bladeren van het dichtbegroeide loofbos. Dat moet een magisch uitzicht en gevoel opleveren.
 
De kracht van de natuur kun je nog beter ervaren door te wandelen in stilte. Tijdens deze wandeling wil ik graag meerdere momenten van stilte inlassen, zodat we dit gevoel nog beter kunnen ervaren. Wandel je mee?
Praktische informatie:
 
De lengte van de wandeling in het Speulder- en Sprielderbos is ongeveer 15 kilometer. Draag het liefst comfortabele schoenen en kleding. Bescherm jezelf tegen de zon. Neem voldoende eten en drinken mee, eenmaal onderweg komen we hiervoor geen gelegenheid meer tegen.
 
We vertrekken zondag 3 juni om 11:45 uur vanaf bushalte Bakkerstraat in Garderen. Ik schat dat we uiterlijk om 16:00 uur terug zullen zijn. De route zal bij de bushalte Bakkerstraat in Garderen beginnen en eindigen. Mocht je met de auto komen, dan kun je hier gratis parkeren. Honden zijn toegestaan.
 
Kom je met het OV? Als je een stukje mee wilt rijden kan dit vanaf Station Amersfoort (11:00 uur – maximaal 3 personen). Laat me op tijd weten of ik een plekje voor je kan reserveren.
 
Respecteer de dieren, de omgeving en jouw medewandelaars. Deel verhalen en ook zeker stilte. Maak er een unieke beleving van.
 
Wandel je mee? Hopelijk tot dan!
 
Liefs, Lindsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *