Geen categorie

12 augustus 2018 – Natuurwandeling: de Posbank (inclusief picknick)

Eindelijk is het zover, de natuurwandeling van augustus gaat over de Posbank in Nationaal Park Veluwezoom! Al heel lang staat deze route op mijn lijstje, maar omdat de heide alleen in augustus en september in volle bloei staat (lees volledig paars is) moest ik nog even geduld hebben.

We vertrekken vanaf Station Dieren en lopen over de Posbank naar Station Velp, beide stations liggen op nog geen uurtje van Station Utrecht. De wandeling is 14 kilometer lang en kent een heuvelachtig landschap. We zullen dus af en toe wat gaan klimmen. Dit maakt deze wandeling een gemiddeld tot zware wandeling.

Wat krijgen we ervoor terug?

Een uitzicht over de eindeloze heideheuvels! Bij helder weer kunnen we zelfs Duitsland zien liggen en als we even geluk hebben komen we onderweg nog wat wilde dieren tegen, denk aan: zwijnen, edelherten, reeën, dassen en vossen. Daarbij wordt de route over de heideheuvels afgewisseld door dichtbegroeid bosgebied. Daar hou ik van!

Het wordt een vroegertje. Om de zon langzaam te zien stijgen en de drukte een beetje te mijden zullen we al om 09:00 uur in de ochtend vertrekken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat we de natuur langzaam zien ontwaken en het nog niet al te warm is.

Het doel van vandaag?
In verbinding komen met de natuur, jezelf en de ander. Zo zullen we grotendeels gaan wandelen in stilte en zo meer bewustzijn creëren voor het hier en nu. In stilte kunnen we de kracht van de natuur nog beter ervaren. Herken je de vraag: “en wat doe jij verder?” of “hoe is het nu op je werk?” Vandaag gaan we proberen dit even los te laten, want je bent meer dan dat, er is meer dan dat: balans tussen doen en zijn. Natuurlijk is er altijd ruimte voor een goed gesprek, maar laten we elkaar ook zeker stimuleren om de prachtige natuur waar we ons in bevinden te observeren.

Picknick
Halverwege de route zullen we een mooi plekje opzoeken en ruimte maken voor een vegetarische picknick. Om de kosten hiervoor te dekken vraag ik een bijdrage van 10 euro per persoon.

Laat je via dit evenement en PM even weten of je erbij bent? De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Praktische informatie:

12 augustus 2018
09:00 – 13:30 uur
Startpunt: Station Dieren
Eindpunt: Station Velp

De stations Velp en Dieren liggen 9 minuten van elkaar vandaan. Indien je met de auto komt kun je van de trein gebruik maken om (weer) bij het startpunt te komen.

Meerijden kan vanaf Den Haag of vanaf Station Ede-Centrum. Maximaal 3 extra plekken beschikbaar. Laat me weten als je daar gebruik van wilt maken.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Denk ook even aan voldoende water, snacks, zonnebrandcreme, comfortabel zittende schoenen en kleding 😉

2 Reacties

  • Yvonne Schmit

    Hoewel de hei niet in zijn volle pracht te bewonderen is dit jaar, hebben we een fantastische wandeling gemaakt en veel van de natuur kunnen genieten. Wat een prachtig stukje Nederland is dit toch. Onderweg kwamen we midden in een kudde schapen en paarden. Geweldig! Van de lunch hebben we genoten. Heerlijke zelfgemaakte gerechtjes in overvloed. Kortom een prachtige dag. We kijken uit naar de volgende wandeling!

  • yugennature

    Bedankt voor je reactie Yvonne. Het was zeker een geweldige dag! Wat een geluk dat we midden in de kudde terecht kwamen he? We hebben weer veel nieuwe herinneringen gemaakt. Heel erg leuk dat jullie erbij waren. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *